Zaterdagavond stonden aan de Olympiadelaan de nrs. 3  en 4 van het klassement tegenover mekaar. Van een derby op het scherp van de snee gesproken. 'De wedstrijd begon minder goed voor Herentals, dat al na 5 min  tegen een achterstand aankeek', zegt Davy Mannaerts pr SKS.

'Na slecht ontzetten van een hoekschop kon De Houwer er 0-1 van maken. SKS nam wel direct het spel opnieuw in handen, echter zonder veel gevaar te brengen.

In de 20min mocht Oevel nog eens dreigen op een corner. 5min voor rust werd De Houwer diep gestuurd, Jonas Van Den Eynden tikte vlot de 0-2 over Maes binnen.  SKS op achtervolgen geblazen.'

Rode kaart voor Blauwvoet brengt geen soelaas voor thuisploeg

'Vlak voor rust de eerste echte kans voor SKS. Na geharrewar in het strafschopgebied mocht Verlooy op doel trappen, maar besloot recht op de keeper. Op slag van rust moest Oevel met 10 man verder na een rode kaart voor Rens na een zware ingreep.

Het spelbeeld bleef hetzelfde in de 2e helft, SKS ging nog intenser op zoek naar dat doelpunt, maar kon heel moeilijk kansen creëren. Oevel was nog gevaarlijk via Van Gasse die de bal op de deklat trapte.

5min voor affluiten kreeg Max Van Grieken een mooie kans om de aansluitingstreffer te maken, maar zijn volley ging net naast.  Toch kreeg de thuisploeg de aansluitingstreffer, loon naar werken.  De 1-2 kwam er via Mertens, z'n vrije trap ging dwars door de muur tegen de netten.

De spannende derby bleef steken op 1-2. Ref Tibo Huygen floot voor 150 betalenden.

Volgende week zaterdag trekt SKS Herentals naar de buren uit Grobbendonk - opgelet deze wedstrijd begint al om 18u.  Davy Mannaerts/Steven Haest/ Nnieuws.